Het leven zoals het is in Ceifar (Salvador da Bahia)

Eerst ging hij als vrijwilliger enkele weken per jaar naar Brazilië. Zijn vader had hem ooit uitgenodigd om er de Brugse priester Michel Ramon te helpen in de sloppenwijken van Salvader. De organisatie Acopamec vangt er dagelijks 2000 kinderen, jongeren en hun families op.

Ondertussen is Guido volop bezig met het project Ceifar. Bekijk hieronder het filmpje “een dag in Ceifar”.

Ceifar (Centro de Integração Familiar) is een ngo zonder winstgevend doel. Het werd opgericht in 1994 en begeleid ongeveer 500 kinderen in educatieve-, sport- en cultuur activiteiten. Ceifar heeft eveneens een medisch centrum waar de mensen uit de wijk verschillende specialteiten kunnen raadplegen alsook een psychologische post, de enige in de periferie van Salvador. Het werd in 2016 opgericht met de steun van het bisdom Brugge en het Pater Roosefonds. Ceifar werkt in de wijk Tancredo Neves, waar ongeveer 200.000 mensen in gebrekkige omstandigheden wonen en leven.

| Voor 2018 hebben ze grote dromen: het plaatsen van zonne-energie

Met het uitwinnen van de electriciteitskosten kan immers het didactisch materiaal en de voeding verbeterd worden. Daarom zoeken ze 100 mensen die 100 euro willen storten en 25 scholen, verenigingen die 200 euro willen storten. Je naam komt op het inhuldigingsbord. Je kan ook minder storten en vanaf 40 euro krijg je een financieel attest. Storten kan op de rekening van Kinderen Derde Wereld: ASBL ETM – VZW KDW, Albertinaplein 2 bus 4, 1000 Brussel. Rekening: BE57 0000 0399 9935 en BIC: BPOTBEB1. Graag met vermelding Ceifar-zon.

 

 

 

Bron: Gepubliceerd op dinsdag 1 mei 2018 – 11:55 on Kerknet, URL: https://www.kerknet.be/bisdom-brugge/artikel/het-leven-zoals-het-ceifar-salvador-da-bahia

Advertentie

Uw commentaar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s